top of page

PASSE-PARTOUT

Een passe-partout is een kartonnen rand om een een ets, tekening, foto, pastel, borduurwerk of andere schilder- of reproductie techniek en heeft als functie om het in te lijsten werk niet in contact te laten komen met het glas.

 

Direct contact met het glas kan funest zijn voor het ingelijste werk en de kwaliteit en levensduur sterk beïnvloeden. Werken kunnen verkleuren of vlekken gaan vertonen. Ook kan er bij te vochtig reinigen vloeistof tussen het glas en de lijst kruipen waardoor het werk tegen het glas kan gaan plakken en vlekken vertonen.

Naast bescherming kan een passe-partout zorgen dat alle karakteristieke eigenschappen van een in te lijsten werk maximaal tot hun recht komen. Zo wordt de aandacht direct naar de afbeelding geleid en zowel de scherpte, de kleurweergave en de ruimtelijke werking versterkt.

 

Tevens kan een passe-partout zorgen voor harmonieuze overgangen tussen de lijst en het kunstwerk en tussen het ingelijste kunstwerk en de ruimte waar het hangt. Wij helpen je er graag bij en aan de hand van voorbeeld passe-partouts laten we je zien wat er zoal mogelijk is en hoe jouw werk er uit kan komen te zien.

bottom of page